ERASMUS PLUS PROJEMİZ KABUL EDİLDİ

ERASMUS PLUS PROJEMİZ KABUL EDİLDİ

.

25.09.2018 677

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus Plus Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında 2018 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulan 2018-1-BG01-KA229-048025_3 numaralı ve "Inclusive Education - by Default or by Design" başlıklı proje teklifimiz uygunluk kriterlerini karşılayarak bağımsız dış uzmanların içerik değerlendirmesine tabi tutulmuş ve yeterli asgari puanı sağlaması sonucunda hibe almaya hak kazanmıştır. İki yıl (2018-2020)sürecek olan projedeki ortaklarımız, Bulgaristan'ın Blagoevgrad şehrinden Deveto osnovno uchilishte "Peyo Yavorov" okulu (koordinatör okul), Polonya'nın Przeczyce şehrinden "Szkola Podstawowa im. Marii Konopnickiej w Przeczycach" okulu, Portekiz'in Ponta do Sol şehrinden "Escola Básica e Secundária da Ponta do Sol" okulu, Yunanistan'ın Amfissa şehrinden  "1st Primary School of Amfissa " okulu ve İspanya'nın Tarragona şehrinden " Institut  Campclar" okuludur. 

Projemizin ana hedefi uluslararası işbirliği vasıtasıyla kapasitemizi geliştirmek ve bunun sonucunda genel eğitimi daha kapsayıcı hale getirmektir. Hedefimize ulaşabilmek için odak noktamız okul eylemlerinin geliştirilmesi ve çabalarımızı artırmak olacaktır. 

Proje ortaklarından 6-18 yaş arası toplamda 3200 öğrenci projeden doğrudan yararlanacaktır. Özellikle dezavantajlı gruptaki öğrenciler yerel proje aktivitelerinde görev alacaklar ve 1 hafta sürecek olan uluslararası hareketliliklere katılma imkanı bulacaklardır.

Projeden doğrudan yararlanacak diğer bir grup tüm ortak ülkelerden 430 öğretmen ve 140 personeldir. Öğretmenler, planlanan her bir proje etkinliğindeki öğretme aktivitelerinde;  araştırma ve işbirlikli çalışmaya, eleştirel düşüncenin teşvikine, kazanılmış ve paylaşılmış bilginin yaratıcı ve üretken uygulanmasına, müfredat ve öğretim tekniklerinin geliştirilmesinde aktif bir yaklaşım ve proje faaliyetlerinde özel sorunları çözmeye odaklanarak projeye dahil olacaklardır. 

Projenin dolaylı yararlanıcılarından ana grup ebeveynlerdir. Bu kapsayıcı eğitim projesi için onlar çok önemlidir çünkü çocukları en iyi tanıyan, onların sorunlarını ve yeteneklerini en iyi bilen kişilerdir. Aileler proje konuları ve etkinlikleri hakkında bilgilendirilecek ve projeye aktif katılım için teşvik edileceklerdir.

Bu uluslararası projeye katılan öğrenci,  öğretmen, okul personeli , velilerimiz ve diğer paydaşlar farklı kültürleri ve okul yapılarını tanıma, kendi kültürümüzü tanıtma, yabancı dil yeterliliklerini geliştirme, etkileşim, iletişim ve organizasyon becerilerini geliştirme, işbirlikli çalışma fırsatı elde edeceklerdir. Aynı zamanda projemizin bölgedeki diğer okullara da örnek olması ve Erasmus Plus aktivitelerinde katılım göstermeleri için teşvik olması amaçlanmaktadır.